Zo zie je - Agenda: 

2017   

SEPTEMBER

do 21 - Toon Hermans Huis Sittard

do 28 - Workshop Sittard

           Wandelen & Schrijven HAIKU 

 

OKTOBER

di    3 - SchrijfLounge Roermond

do   5 - Toon Hermans Huis Sittard 

ma 23 -START cursus Roermond

           'Schrijf met Esther: Verhalen' 

do 26 - START cursus Sittard

           'Schrijf met Esther: Jouw leven'      

 

NOVEMBER

woe  1 - SchrijfLounge Roermond

do    2 - Toon Hermans Huis Sittard

vrij   3 - Workshop-dag Nederweert

             De glimlach van herinnering

do  16  - Toon Hermans Huis Sittard

do  30  - Toon Hermans Huis Sittard

 

DECEMBER

woe 13 - SchrijfLounge Roermond

do   14 - Toon Hermans Huis Sittard

vrij  15 - Workshop-ochtend Nederweert

              Een verhaal schrijven

di   19 -  Workshop-dag Roermond

              Jouw 2017 - jaaroverzicht 

 

 

 

 


Je schrijf-helper:  
Esther van der Werf

 

Ik ben schrijfdocent, biograaf, schrijfcoach, schrijver maar ook mama, echtgenote, vrijwilliger, fotograaf, wandelaar, lezer. Een mens is zovéél, dat een ‘elevator pitch’ in mijn ogen slechts een hint kan zijn. Een tip van de sluier....  In twee minuten een missie of kerngedachte presenteren is aardig maar natuurlijk maar een klein deel van de mens. Ik ontdek mijn medemens liever in meerdere momenten en situaties, in de vele verhalen. Vandaar ook mijn liefde voor levensverhalen.

 

Wie is die vrouw die je kan helpen met het optekenen van je levensverhaal? Of die je een ander facet uit de grote mogelijkheden van het schrijflandschap kan leren? Deze site biedt een kleine kennismaking. Als je interesse hebt in een cursus kun je ook altijd eerst komen 'ervaren' in een workshop of de losse maandelijkse les: de SchrijfLounge. Voor een levensboek-traject of schrijfcoaching maak ik altijd eerst een afspraak voor een kennismakingsgesprek. Om elkaar te leren kennen en samen te bespreken welke wensen je hebt.

Op deze site vind je wat ik als zelfstandig ondernemer voor je kan betekenen. Op esthervanderwerf.com vind je méér van mijn eigen creatieve uitingen: in woord & foto. En ook zaken die mij inspireren en die jou misschien ook weer kunnen helpen in je schrijfpad.

Welkom op mijn site, welkom bij mij

Groet,

Esther

 

 

 

Voor wie nog een extra inkijkje 'Esther' wil:

https://www.linkedin.com/in/esther-van-der-werf-mulders-823b0a13?trk=nav_responsive_tab_profile

(een account op LinkedIn & eerst inloggen op LinkedIn is wel nodig)

Libelle - alleen verhalen resized

 

 

 


Het levensverhaal & ik

 

Een heel leven lang….

 

Het lijkt zo lang en ook weer zo kort: dat hele leven lang van mij. Dat van onze zoon is zoveel korter, en toch praat ook hij al over ‘vroeger’. Tijd is relatief. Het is niet alleen het aantal dagen die je hier op aarde bent dat telt. Wat deed je met die dagen? Hoe zag de samenleving om je heen eruit? In welk gezin werd je geboren en als hoeveelste kind. Wat is aangeboren en wat heeft je gevormd? Wie ben jij als mens?

 

En voor later: wat blijft er van jou achter? Wat wil je meegeven aan de mensen na jou? Of ook al nú?

 

Mijn leeftijdsgetal stevent vlijtig op de vijftig af.  De dagen lijken steeds sneller te hollen. De directe bloedlijnen voor mij zijn weg. Geen voorouders meer die mij kunnen vertellen over hun leven en het mijne, zoals zij dat ervoeren. Ik ben dankbaar voor al het materiaal wat er wél nog is. Een geluidsopname van oudjaarsavond 1973 bij opa en oma, fotoboeken, brieven, video’s en dat ene speciale fotoboek van mijn eerste jaren met onder elke foto één regeltje tekst van mijn moeder.

 

‘november 1967, Esther leert lopen’

 

Het optekenen van je levensverhaal gaat over ontdekken en (laten) schrijven van verhalen van je leven. Sommige verhalen kent de hele familie. Dat zijn de verhalen die op verjaardagen aan de oppervlakte dobberen. Naast het vertellen en vastleggen van al die heerlijke oppervlakte verhalen, vind ik het bijzonder zinvol om te zoeken naar die diepere verhalen en die op te schrijven. Het helpt mij in het nu en brengt rust voor later. En het is heel simpelweg: leuk! Ik help anderen graag bij hun zoektocht en het vastleggen van hun levensverhaal: als schrijfdocent of als biograaf.

 

Groet,

 

Esther