jtemplate.ru - free extensions for joomla

 

 

Zo zie je - Agenda 

 

Eventjes een stop:

Op dit moment zijn er, door de corona, 

geen nieuwe cursussen of workshops

gepland.

 

Ik hoop op een start in maart/april 2021.

Het is even afwachten hoe het met de corona verloopt. Zodra nieuwe cursussen of workshops in de agenda komen, ziet u het hier en op mijn FaceBookpagina.

 

 

 

 

       

 

 

 

 

 

 

 

Mijn jaar 

 

Spetterend oranje

   als een vurige zon

Vleugen uit een lief verleden

   dragen mij

Knisperende bladen

   van wijsheid

High fives

   tegen kinderhanden

Krachtshots

   vermengd met zachtheid

© Esther van der Werf -  18 december 2019

 2018-09 storypractitioner foto certificaat met Annette

StoryPractitioner


Je schrijf-helper:  
Esther van der Werf

 

Waarom doen mensen de dingen die ze doen? Wat op hun weg maakte hen tot wie ze nu zijn? Wat vertelt mijn eigen verhaal mij? Vragen waar ik dagelijks mee bezig ben. 

 

Ik ben ervan overtuigd dat alles wat je meemaakt nog ergens in je zit. Sommige dingen diep verborgen, andere dingen aan de oppervlakte. Waarom doen mensen de dingen die ze doen? Zeer interessant!  Ik wil dat ook van mezelf weten en begrijpen. Schrijven is voor mij een grote uitlaatklep. Maar ook heel gewoon een stuk plezier. Ik ben blij als ik mijn gedachten en belevenissen goed kan uitdrukken in woorden. Dat doe ik voor mezelf maar ook voor onze zoon, voor later, voor ná mij. En ook voor compleet vreemden. Om te amuseren, om te insprireren, om gedachten te delen... 

 

Schrijfdocent, schrijfcoach, StoryPractitioner, schrijver maar ook mama, echtgenote, vrijwilliger, fotograaf, wandelaar, lezer: dat ben ik en nog van alles meer.  Een mens is zovéél, dat het ondoenlijk lijkt om dit in een boek of een verhaal te vangen. Toch is het precies dát, waar ik zo graag bij help. Inspireren en enthousiasmeren zijn daarbij mijn kracht. Grammatica-lessen zul je in mijn cursussen niet vinden. Niet omdat ik dat niet belangrijk vind, maar omdat ik het veel uitdagender vind om je herinnering te helpen, je werkvormen tot inspiratie te bieden, je tekstvormen te leren en vooral je je eigenheid in het schrijven te laten ontdekken. Ieder mens heeft een eigen stijl en een eigen verhaal. 

 

Eigenheid en veiligheid zijn voor mij belangrijk. Dat vind je ook terug in mijn methode van werken. Het leven bracht je tot waar je nu bent. Met glorieuze momenten maar beslist ook met mindere. Dat zit in ieders leven. Je maakt keuzes, slaat paden in. Ik vind het belangrijk dat ieder zijn of haar eigen ruimte kan nemen om over dat pad de verhalen te schrijven en met anderen te delen. Ik denk vanuit kracht en maak zo de oefeningen. Alle minder leuke dingen komen, indien het nodig is om daar over te schrijven, vanzelf wel mee. En ook dat is goed.

 

Nieuwsgierig ga ik steeds weer op ontdekkingstocht. Leren. Ik blijf leren! Ik ben gecertificeerd docent autobiografisch schrijven. Ik school mezelf steeds verder.  Cursussen, workshops, masterclasses, opleiding: de ene keer op het creatieve vlak, de andere keer in het autobiografisch schrijven.  Ik 'vreet' boeken. Over creatief schrijven, autobiografisch schrijven, groepsdynamica, trainer zijn, literair schrijven, werkvormen ontdekken, over hoe verhalen in te zetten (in zakelijke omgevingen) als storypractioner. En natuurlijk ook heel gewoon lekker alleen maar voor mijn plezier: romans, gedichtenbundels. Steeds weer wil ik ontdekken, nieuwe uitdagingen aangaan, nieuwe workshops en cursussen maken, beter kunnen coachen.  Om mijn expertise verder uit te breiden ben ik nu bezig met de opleiding tot leraar Nederlands (bachelor-2e graads). En lees zo nu ook weer Max Havelaar en Marieken van Nieumeghen. Ken je ze nog? Altijd leren, verdere tochten. Meer schrijven, anders schrijven. Lezen. Anders lesgeven, aan andere mensen lesgeven. Onderzoek alles, behoud het goede. Heerlijk!

 

Op deze site vind je wat ik als zelfstandig ondernemer voor je kan betekenen. Op esthervanderwerf.com vind je méér van mijn eigen creatieve uitingen. Je vindt er ook zaken die mij inspireren en die jou misschien ook weer kunnen helpen in je schrijfpad.

 

Welkom op mijn site, welkom bij mij

Groet,

Esther

 

Esther van der Werf

Docent Autobiografisch & Creatief schrijven, StoryPractioner, Schrijfcoach, Schrijver

Aanstormend leraar Nederlands (2e graads)

PASFOTO Esther 

 

 

Voor wie nog een extra CV-inkijkje 'Esther' wil:

https://www.linkedin.com/in/esther-van-der-werf-mulders-823b0a13?trk=nav_responsive_tab_profile

(een account op LinkedIn & eerst inloggen op LinkedIn is wel nodig)

Libelle - alleen verhalen resized

 

 

 


Het levensverhaal & ik

 

Een heel leven lang….

 

Het lijkt zo lang en ook weer zo kort: dat hele leven lang van mij. Dat van onze zoon is zoveel korter, en toch praat ook hij al over ‘vroeger’. Tijd is relatief. Het is niet alleen het aantal dagen die je hier op aarde bent dat telt. Wat deed je met die dagen? Hoe zag de samenleving om je heen eruit? In welk gezin werd je geboren en als hoeveelste kind. Wat is aangeboren en wat heeft je gevormd? Wie ben jij als mens?

 

En voor later: wat blijft er van jou achter? Wat wil je meegeven aan de mensen na jou? Of ook al nú?

 

Mijn leeftijdsgetal stevent vlijtig op de vijftig af.  De dagen lijken steeds sneller te hollen. De directe bloedlijnen voor mij zijn weg. Geen voorouders meer die mij kunnen vertellen over hun leven en het mijne, zoals zij dat ervoeren. Ik ben dankbaar voor al het materiaal wat er wél nog is. Een geluidsopname van oudjaarsavond 1973 bij opa en oma, fotoboeken, brieven, video’s en dat ene speciale fotoboek van mijn eerste jaren met onder elke foto één regeltje tekst van mijn moeder.

 

‘november 1967, Esther leert lopen’

 

Het optekenen van je levensverhaal gaat over ontdekken en (laten) schrijven van verhalen van je leven. Sommige verhalen kent de hele familie. Dat zijn de verhalen die op verjaardagen aan de oppervlakte dobberen. Naast het vertellen en vastleggen van al die heerlijke oppervlakte verhalen, vind ik het bijzonder zinvol om te zoeken naar die diepere verhalen en die op te schrijven. Het helpt mij in het nu en brengt rust voor later. En het is heel simpelweg: leuk! Ik help anderen graag bij hun zoektocht en het vastleggen van hun levensverhaal: als schrijfdocent of als biograaf.

 

Groet,

 

Esther