jtemplate.ru - free extensions for joomla

 

 

Zo zie je - Agenda 

 

 

Cursus in bibliotheek Weert

'Schrijf met Esther: Creatief schrijven'

Vrijdagmiddagen van 13.30 - 16.00 uur

2023

29 sept. - 13 okt. - 27 okt. -

10 nov. -  24 nov. - 8 dec. 

Reservedata: 15 dec. & 12 jan.

Inschrijven via Agenda Bibliotheek Weert 

Sept. 23 - Schrijf met Esther: 'Creatief schrijven'' - informatie & aanmelden

 

 

Cursus in bibliotheek Weert

'Schrijf met Esther: Creatief schrijven'

Vrijdagmiddagen van 13.30 - 16.00 uur

2024

19 jan. - 2 febr. - 23 febr. -

8 mrt. -  22 mrt. - 5 apr.

Reservedata: 12 apr.

Inschrijven via Agenda Bibliotheek Weert 

Januari 24 - Schrijf met Esther: 'Creatief schrijven'' - informatie & aanmelden

 

Zipsfotografie201810081876140

Schrijf met Esther!

 

 

HERKEN JIJ HIER IETS VAN?

 

Mijn hoofd zit vol met wat ik allemaal moet

 

Ik red het niet met een dieetvoorschrift alleen

 

Ik ben zo boos sinds de scheiding 

 

Ik ben zo verdrietig want mijn man is gestorven 

 

Mijn huis is zo vol dat het me ongelukkig maakt

 

en...

 

ik wil verder

 

ik ga het nu aanpakken

 

ik kan extra inspiratie gebruiken

 

ik wil mezelf in de spiegel recht aankijken

 

ik wil blijven herinneren maar ook verder gaan 

 

Schrijf met Esther: SCHRIJVEN HELPT OP ZOVEEL MANIEREN!

Schrijven helpt je op zoveel manieren. Steeds meer merk ik dat ik intens kan genieten van mooie teksten, prachtig gevonden woorden, diepere lagen, maar dat voor mij de helende werking van schrijven nog wel de meest magische is. Al die jaren die ik nu als schrijfdocent mijn cursisten mag helpen met hun eigen levensverhaal of een vorm van creatief schrijven merk ik dat het steeds weer gebeurt: schrijven helpt! En schrijven helpt op vele manieren.

 

Speciaal om je te helpen ontwikkelde ik een methode waar ik weer twee verschillende cursussen maakte. Juist om zo dicht mogelijk bij jouw behoefte aan te sluiten. 

 

Je gaat in deze speciale schrijfmethode aan de slag vanuit verschillende schrijfdisciplines zodat jij jezelf kunt helpen in je proces. Het gaat om een combinatie van dagboekschrijven, bullet journaling, creatieve schrijfopdrachten en plezier maken terwijl je je pad bewandelt. Maar ook om andere wijsheden die op mijn pad kwamen en die ik nu gebruik om jou te helpen. Mijn schrijfmethode vraagt wel een beetje lef van jouw kant: het lef jezelf in de spiegel aan te kijken en echt het pad te gaan bewandelen. Je hoeft geen ervaring te hebben met het schrijfproces (dat mag natuurlijk wel) want ik help je op weg in alle oefeningen.

 

Deze cursussen hebben helende werking maar vervangen beslist niet de hulp van professionele op vakgebied gespecialiseerde coaches en therapeuten.  Als je die hulp nodig hebt, zorg dan goed voor jezelf en maak een pad van schrijven én de professionele therapeut. Als je de therapeut niet nodig hebt en toch jezelf wilt ondersteunen is deze schrijfmethode ook een geweldig hulpmiddel op je pad.

 

De twee versies van de cursus: 

 

Schrijf met Esther: Jouw doel

 

& help jezelf je doel te bereiken!

 

Kun jij wat hulp gebruiken bij de weg van afvallen, ont-spullen, sportprestaties of andere doelen die jij jezelf stelt?

 

Als professioneel schrijfdocent ontwikkelde ik vanuit verschillende schrijfdisciplines een speciale schrijfmethode zodat jij jezelf kunt helpen in je proces. Het gaat om een combinatie van dagboekschrijven, bullet journaling, doelen helder krijgen en stellen, je succesmomenten vieren, creatieve schrijfopdrachten en plezier maken terwijl je je pad bewandelt.

 

Ik werk vanuit kracht en ben specialist in hoe ‘schrijven’ te gebruiken als hulpmiddel in processen. Ik zie schrijven als zoveel meer dan een prachtige tekst produceren. Schrijven helpt! In deze cursus geef ik je handvaten om voor je zelf een plan op te stellen. Schrijven in deze speciale cursus helpt je je pad naar je doel op een leuke creatieve manier te blijven volgen. En om het daarna ook vol te blijven houden. Natuurlijk ben jij degene die het pad bewandelt en je tanden in het proces zult moeten zetten. Maar een beetje hulp is toch erg fijn om het vol te kunnen houden. Help jezelf: kom schrijven bij Esther.

 

Kijk bij workshops & cursussen voor de data & tijden van deActuele cursussen

PS: Deze versie van de cursus ontwikkelde ik om jezelf doelen te stellen en je te helpen ervoor te gaan. Voor omgaan met verlies in je leven (dood van een geliefde, scheiding, baanverlies, gezondheidsverlies etc) bied ik een speciale versie van deze cursus aan.  

 

 

Schrijf met Esther: jouw verlies

 

& help jezelf omgaan met je verlies!

 

Kun jij wat hulp gebruiken bij het omgaan met verlies in je leven (dood van een geliefde, scheiding, baanverlies, gezondheidsverlies etc)?

 

Als professioneel schrijfdocent ontwikkelde ik vanuit verschillende schrijfdisciplines een speciale schrijfmethode zodat jij jezelf kunt helpen in je proces. Het gaat om een combinatie van dagboekschrijven, bullet journaling, doelschrijven en creatieve schrijfopdrachten om je hulp- troost- steunmogelijkheden helder krijgen en voor jezelf gaan regelen, je krachtmomenten te vieren, en je pad inzichtelijker maken.

  

Ik werk vanuit kracht en ben specialist in hoe ‘schrijven’ te gebruiken als hulpmiddel in processen. Ik zie schrijven als zoveel meer dan een prachtige tekst produceren. Schrijven helpt! In deze cursus geef ik je handvaten om voor je zelf een plan op te stellen. Schrijven in deze speciale cursus helpt je je pad in je nieuwe situatie op een leuke creatieve manier te blijven volgen en de krachtmomenten helder te krijgen. Natuurlijk ben jij degene die het pad bewandelt en je tanden in het proces zult moeten zetten. Maar een beetje steun is toch erg fijn. Help jezelf: kom schrijven bij Esther.

 

Kijk bij workshops & cursussen voor de data & tijden van de: Actuele cursussen

 

PS: Deze versie van de cursus ontwikkelde ik voor omgaan met verlies in je leven (dood van een geliefde, scheiding, baanverlies, gezondheidsverlies etc). Om jezelf doelen te stellen (afvallen, sportprestaties, ont-spullen etc) en je te helpen ervoor te gaan bied ik een speciale versie van deze cursus aan.  

 

 

 


Workshop Schrijf met Esther: Jouw bullet journal

 

Erger jij je ook zo aan agenda’s waarin je niet kwijt kunt wat jij allemaal erin wilt hebben? Wil je ook overzicht krijgen en houden over je projecten? Ben je al die losse aantekeningen en notitieblaadjes moe?  Wil je een overzicht van alles wat je doet, maar heb je geen puf om een dagboek bij te houden? Zoek niet langer! Kom naar deze workshop en maak je eigen organiser/projectboek/dagboek of alles in één, geheel op maat! Jouw bullet journal!

 

Bullet journaling is een geweldige manier om overzicht te krijgen en te organiseren. Dat kan je agenda zijn met je tot do lijst, maar je kunt ook projecten plannen via je bullet journal. Naast de vooruitkijkende zaken kun je ook registreren zodat je later kunt terug kijken. Een andere vorm van dagboekschrijven! Je kunt per maand bijhouden wat je gedaan hebt, je kunt een lijst opnemen met daarop de dingen waarvoor je dankbaar bent, of die je geleerd hebt. Of je financiën erin bijhouden. 

 

Bullet journaling is geschikt voor iedereen! Je kunt het heel creatief aanpakken en je journal aankleden met tekeningen, plaatjes, foto’s maar je kunt hem ook zakelijk inrichten. Dat is nou net het leuke van dit systeem: je maakt het echt helemaal op maat, precies zoals het voor jou functioneel en leuk is!

 

Om je op weg te helpen en je veel mogelijkheden van het bullet journaling te laten zien organiseer ik een workshop ‘Bullet journaling’. Na deze workshop ben je helemaal startklaar en heb je al een begin gemaakt aan je journal. We gaan het hebben over wat je allemaal in je bullet journal kunt registeren, hoe je je pagina’s maakt en waar je hem voor in kunt zetten.

 

Wat heb je nodig voor je bullet journal? Dat ga ik je in de workshop ook uitleggen en laten zien.  Wat je in ieder geval nodig hebt is een notitieboek met puntjes erin. Geen lijnen, niet blanco maar puntjes. ‘Dotted’ heten ze. Bij Nicole van Boekhuis ‘de kleine tovenaar’ kun je ook je bullet Journal kopen! Ze heeft er verschillende liggen. Je hoeft je bullet journal niet persé van te voren te kopen. Dat kan ook nog ná de workshop. Misschien zelfs handiger omdat je dan een beter idee zult hebben van wat je wilt.

 

Kijk bij workshops & cursussen voor de data & tijden van deActuele cursussen